Toren van Onix wint Dutch Design Award

Het ‘Belevenispad’ in de kerktoren van Uitwierde, ontworpen door Onix in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK), heeft afgelopen zaterdag een Dutch Design Award (DDA) gewonnen. Tijdens de druk bezochte DDA Awardshow in Eindhoven werd dit bekendgemaakt. Het winnen van deze prestigieuze prijs is een erkenning van de samenwerking van architectenbureau Onix en SOGK dat resulteerde in een uniek ontwerp.

Dutch Design Awards biedt een platform waar jaarlijks het beste van de Nederlandse vormgeving wordt gewaardeerd en geëtaleerd. In 2013 worden door de Dutch Design Awards diverse prijzen uitgereikt in de drie hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. De Toren van Uitwierde heeft gewonnen in de categorie Ruimtelijk.

Berit Ann Roos en Haiko Meijer namen de award namens Onix in ontvangst. “We zijn trots dat we met een beperkt budget deze prachtige kerktoren een nieuwe bestemming hebben kunnen geven. In nauwe samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken hebben we een belevenis vormgegeven, een echt avontuur. Dat we hiervoor een award ontvangen, is een geweldige erkenning.”