Woonkeuken

Groningen, Groningen

Aanbouw
Fadi Alnajar
Haiko Meijer
particulier

Met hout als materiaal liggen er grote kansen in het bouwen van uitbreidingen. Hout leent zich namelijk uitstekend voor het uitbreiden van een woning. Er is geen zwaar materieel nodig en als vakman kun je het werk alleen of met z’n tweeën doen.

Deze nieuwe woonkeuken aan een bestaande twee-onder-één-kap woning is er een voorbeeld van. De uitbreiding van Accoya* hout is een degelijk, duurzaam en extravert ontwerp.

De woonkeuken voegt aan het bestaande huis een prachtige, lichte, hoge, erkerachtige ruimte toe. De aanbouw is opgebouwd met een houtskelet. De buitenkant is bekleed met Accoya houtdelen.

Binnen is ook het plafond bekleed met Accoya hout. Al het Accoya is drie keer gelakt wat er voor zorgt dat de uitbouw onderhoudsarm is en het hout toch zijn warme kleur behoudt. De lamellen voor het raam zorgen voor privacy, maar geven nog wel uitzicht van binnen naar buiten.

*Accoya® is hout, maar niet zoals u hout kent.  Met behulp van het acetylatieproces, een geavanceerde gepatenteerde technologie, gaat Accoya duurzaam hout gegarandeerd mee voor 50 jaar boven de grond en 25 jaar in grond of zoetwater. Lees <hier> meer over dit hout.