Verbouwing stadswoning

De Meeuwen, Groningen


Programma:

anders wonen

Projectteam:

Lamia Towalski

Projectarchitect:

Lamia Towalski

Opdrachtgever:

particulier

Deel dit project:

Voor een stadse rijwoning in Groningen hebben wij een ontwerp gemaakt voor een grondige verbouwing. Het complete interieur is veranderd: van een hokkerige indeling met een smalle overloop en allemaal kamers en deuren, naar een open plattegrond met veel meer licht, lucht en diagonale zichtlijnen.

De voormalige garage is logeerkamer geworden en heeft een groot raam aan de voorzijde gekregen, ter plekke van de voormalige garagedeur. De grote woonkeuken op de begane grond zorgt voor een open doorzicht naar de groene zone achter de woning, waar eerder twee slaapkamers het zicht beperkten.

Op de verdieping is een apart keukentje in de wand opgenomen achter houten deuren. Zo kun je ook ’s avonds in de woonkamer zittend nog een kopje koffie zetten zonder naar de keuken te hoeven lopen.

Het hart van het huis vormt de nieuwe trap, niet meer verstopt achter deuren maar zichtbaar kronkelend door alle verdiepingen als een houten sculptuur die de leefruimtes met elkaar verbindt. Trap en wandbekledingen zijn gemaakt van eikenhout.

Gerelateerde projecten