STILL

anywhere

stilte/rust
Haiko Meijer
Social Label

een kast vol – stilte –

Haiko Meijer: ‘Social label is een stichting die Sociale Werkplaatsen in contact brengt met kunstenaars om te kijken tot wat voor product de samenwerking kan leiden. Ze brachten mij in contact met De Verbinding, een fabriek in Groningen waar dove mensen werken, vlakbij onze eigen werkplek! We zijn in gesprek gegaan en ik ben gaan kijken wat ze maakten, wat ze konden maken en ik ben gaan nadenken, ook over dat deze mensen doof zijn terwijl wij als horende ook wel eens de behoefte voelen minder te horen, overprikkeld raken en ons graag even willen kunnen terugtrekken uit de alledaagse herrie. Als kind ging ik dan in de kledingkast zitten, trok ik me terug in m’n eigen wereldje. Ik ben architect en hoe zou ik een product kunnen maken wat een architectonische ruimte is? Hoe kan ik een kleinste kamertje toevoegen waarin je je kunt terugtrekken?

Geluid is dus het centrale thema. Ik bedacht een soort van retraitekast. In lofts, of gewoon in je huiskamer, kun je met de STILL een klein kamertje maken die je naar je eigen gevoel, interesse of behoefte aan kunt passen.

Op zoek naar de maat werd het die van een halve autocabine – 1m50 x 1m50 x 75 cm levert je een prima wereldje voor jezelf. Een ander verhaal is dat het een maat is die past in onze kubusmaat van 6 x 6 x 6m – als je er twee aan elkaar koppelt heb je een kubus van 1m50 x 1m50 x 1m50.

Uitgangspunt was dat kind dat zich in de kast terugtrekt maar er kunnen vele redenen zijn om de STILL op te zoeken: de gitaar, de blokfluit, je laptop, een boek, en ga maar door – het is een kamertje in je kamer, het biedt ruimte in een ruimte.

Social label >STILL is een ruimte voor jezelf waar je ook een groeimodel voor kunt bedenken.’

 De STILL is leverbaar, bestel ‘m hier.