Lely Center Heerenveen

Heerenveen , Friesland

Kantoor, magazijn, showroom
Jordy Vijfschaft, Rene Harmanni, Victor Bruinen, Haiko Meijer
L.C. Real Estate B.V.

Op de voormalige ijsbaan in Heerenveen (Oudeschoot) heeft Onix NL in opdracht van Lely Center een nieuw franchisevestiging ontworpen voor de Noordelijke regio. Het gebouw heeft karakteristieken die in samenwerking met de opdrachtgevers en adviseurs tot stand zijn gekomen, zoals: veel lichtinval d.m.v. grote raampartijen, weggewerkte installaties, een flexibele indeling en een goede aansluiting op de agrarische sector door zijn robuuste materialen en vele hout. Lely Center Heerenveen is namelijk een echte blikvanger door de beeldbepalende en kenmerkende sheddakconstructie. Het materiaal- en kleurgebruik van het Lely Center Heerenveen is afgestemd op de branding van de buildings die Lely Center heeft ontwikkeld.

De kantooroppervlakte bestaat uit twee verdiepingen met zowel werkruimtes, spreekruimtes en een showroom/ Experience Center waar de robots (machines) van Lely Center Heerenveen worden tentoongesteld.

Het vloeroppervlak van dit gebouwdeel met verschillende functies bedraagt in totaal ca. 900 m2. Dit vloeroppervlak is door de hoge mate van flexibiliteit toekomstbestendig. Integraal met het kantoor is een grote loods ontworpen en gerealiseerd, Dit gebouwdeel van 1400m2 dient als magazijn, werkplaats en opslag.

Het gebouw is voorzien van hoge eisen op het gebied installatie en duurzaamheid. Zo benut Lely Center Heerenveen bijvoorbeeld alle sheddaken voor 438 zonnepanelen om onafhankelijk naar buiten te treden als bedrijf. Onix NL heeft in dit project sterk geanticipeerd op de wensen van de gebruiker. In de hoofdvorm bijvoorbeeld zijn vroegtijdig keuzes gemaakt ten behoeve van daglichttoetreding uit het noorden (via het sheddak), zijn er mogelijkheden gemaakt om ruimtes handmatig te ventileren en heeft iedere werkplek een sterke relatie met buiten. Deze aspecten in combinatie met de diversiteit aan sferen maken van Lely Center Heerenveen een zeer prettige en gezonde werkomgeving.