Huis met de staart

Soesterberg, Utrecht


Programma:

wonen

Projectteam:

Haiko Meijer, Maarten Strik

Projectarchitect:

Haiko Meijer

Opdrachtgever:

particulier

Deel dit project:

“Hoe mooi zou het zijn om een ruimte te hebben tussen de bomen ?” luidde de vraag toen de architect samen met de opdrachtgevers op de kavel stond. De woonkamer staat in de open ruimte van de kavel en heeft wijds uitzicht op de bomen. Deze woonkamer staat in een open verbinding met de studeerkamer die zich hogerop tussen de bomen bevindt.

De woning is op de noordoostzijde van de bouwgrens geplaatst. Hierdoor staat het volume meer centraal op de kavel, waardoor er ruimte ontstaat aan de zuidzijde. Met het bijgebouw aan de meest zuidelijke bouwgrens ontstaat er een erf wat meer privacy geeft aan de entreezijde van de woning.

Het gebouw is transparant naar het bos en sluit zich aan de zijde waar zich andere bebouwing bevindt. Hierdoor ontstaat er privacy in de leefruimte terwijl je voor je gevoel midden in de natuur staat.

De opdrachtgever legt de bouw met een drone vast – hier vind je de spectaculaire resultaten.

Gerelateerde projecten