Prijzenregen

We zijn royaal in de prijzen gevallen op de Dag van de Architectuur in Groningen. Elk jaar kiezen een vakjury en online stemmende liefhebbers hun winnaars. De vakjury werd dit jaar samengesteld door het Rotterdamse architectuurcentrum AIR en bestond uit Vincent van der Meulen (Kraaijvanger Architects), Ferry in ’t Veld (Architectuur MAKEN) en Mike Emerik (Crimson Architectural Historians). Ze gaven ons de derde prijs voor het Meerhuis met als commentaar: ‘Dit is een opgave in perfectie. In de woning komt veel samen, vanuit de opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Het levert architectonisch iets op, heeft mooie details en is gebouwd vanuit de constructie.’ Dank! Lees <hier> meer over het Meerhuis.

Deze prijs moeten we delen met ehh, onszelf! We kregen ook de derde prijs voor Wonen boven Winkels in het Soephuisstraatje. De jury was lovend: ‘Typologisch, ruimtelijk en functioneel erg goed. De open ruimtes en de galerij zorgen voor extra kwaliteit. Er is gekozen voor overmaat, ook dat is een groot pluspunt.’ Meer over dit project vindt u <hier>.

En dan wonnen we geheel onverwacht voor de tweede keer op rij ook nog eens de GRAEX (Groninger Architectuur Exportprijs), een prijs voor goede architectuur door een Gronings bureau, gerealiseerd buiten Groningen! We kregen ‘m voor Huis met Staart in Soesterberg. Lees <hier> meer over dit huis.

We feliciteren alle andere winnaars van harte en gaan over tot de orde van de dag.

Lees <hier> over alle winnaars.