Onix NL met ceremoniegebouw in de finale van de Brabantse Stijlprijs

De Provincie Noord-Brabant heeft de finalisten van de Brabantse Stijlprijs bekend gemaakt. De vijf finalisten zijn ontmoetingscentrum De Wingerd in Natuurtuin ’t Loo in Bergeijk (met een ontwerp van Jef van den Putte), de Andreas Schotel wandel- en kunstroute in Hilvarenbeek, natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen-Chaam (met een ontwerp van ONIX), dorpshuis De Trapkes in Rucphen en Landerij van Tosse in Oss. Op 18 mei a.s. worden de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekend gemaakt. Tot en met 12 mei kan het publiek een voorkeur uitspreken via www.debrabantsestijlprijs2017.nl

Natuurbegraafplaats De Hoevens (gemeente Alphen-Chaam) is gekozen vanwege het uitmuntende rentmeesterschap van de eigenaren. Het ecologisch-circulair gedachtegoed is vertaald naar een eigen normen- en waardenkader waarin lokale middenstand (brouwerij, kistenmaker, recreatie) een vanzelfsprekende rol speelt.

De Brabantse Stijlprijs 2017 daagde Brabantse gemeenten uit om goede voorbeelden in het zonnetje te zetten. Het ging hierbij om gerealiseerde ruimtelijke initiatieven, waarbij niet alleen de gemeente een rol van betekenis heeft gespeeld, maar waarbij vooral de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en initiatiefnemers doorslaggevend is geweest. 45 Brabantse gemeenten zonden 82 projecten in. Daaruit nomineerde de jury in eerste instantie 18 projecten die in de maand maart werden bezocht. Dat leidde tot vijf finalisten die volgens de jury het beste passen bij de beoordelingscriteria, als maatschappelijke waarde, lef, doorzettingsvermogen en originaliteit.

Lees hier meer over het ceremoniegebouw in Alphen-Chaam.

Lees hier meer over de Brabantse Stijlprijs.