Eerste palen Het Ommeland

Vanmiddag, 24 september, verrichtte de Groninger wethouder Roeland van der Schaaf de starthandeling van de bouw van woonwijk Het Ommeland aan de Friesestraatweg in Groningen. Er worden 64 woningen en 58 appartementen gebouwd met een industriële look gecombineerd met de beslotenheid van begijnhofjes.

De wijk is genoemd naar de naastgelegen voormalige melkfabriek De Ommelanden. Dit complex is in 2004 herontwikkeld tot kantorenpark.

De woningen komen op het terrein tussen het kantorencomplex De Ommelanden, Pleiadenlaan en de Friesestraatweg. Project ‘Het Ommeland’ is onderdeel van de ontwikkeling Reitdiepzone. Dit gebied is door de gemeente Groningen aangewezen voor de ontwikkeling van veel woningbouw, met name ‘grootschalige, hoogwaardige jongerenhuisvesting’, vooral bedoeld voor studenten en starters.

Dit duurzaam all electric project wordt ontwikkeld door Brivec. Het bouwteam wordt gevormd door Jorritsma Bouw, Onix NL, Goudstikker-De Vries, Noorman Bouw- en milieuadvies, adviesbureau Feijen en Damstra Installatietechniek.

Lees <hier> meer over dit project.