Victor Bruinen

assistent ontwerper / architect in opleiding


Telefoon: +31 (0) 50 529 02 52
E-mail: v.bruinen@onix.nl

Opleiding

HBO Built Environment, Hanzehogeschool Groningen | Academie van Bouwkunst (i.o.)

Ik ben in de stad Groningen geboren en opgegroeid in het nabijgelegen Hoogezand, waar ik nog steeds woonachtig ben.

Mijn middelbare schoolperiode heb ik gevolgd in Groningen aan het Willem Lodewijk Gymnasium en afgerond met een Natuur&Gezondheid profiel. Tot en met de 5de klas wist ik nog helemaal niet wat voor een vervolgopleiding ik wilde doen totdat ik tijdens een beroepenmarkt een presentatie zag van een architect. Ik was altijd al bezig met het maken en ontwerpen van dingen, niet realiserend dat je hier ook je beroep van kan maken. Van jongs af aan was ik altijd bezig met het bouwen van allerlei dingen, dus de interesse was er eigenlijk altijd al en al snel was mij duidelijk dat Bouwkunde en het vak architectuur mij aan trok.

Mede omdat ik geen wiskunde B had en meer behoefte had aan de praktijk dan aan boeken, ben ik in 2015 begonnen met de HBO-studie Built Environment aan Hanzehogeschool Groningen. Een erg brede opleiding bestaande uit een combinatie van bouwkunde, civiele techniek en ruimtelijke ontwikkeling. Na het eerste jaar heb ik gekozen om door te gaan met Bouwkunde waar je de mogelijkheid kreeg tot het maken van ontwerpopdrachten wat mij meer aansprak. Tevens heb ik de minor Architectural Design gevolgd als verdieping op de opleiding.

Na het afstuderen heb ik besloten om aansluitend de master Architectuur te gaan volgen aan de Academie van Bouwkunst om met name mijn kennis en vaardigheden in de architectuur verder te ontwikkelen. Sinds september 2019 ben ik werkzaam voor Onix NL. Als architect in opleiding stimuleert Onix NL mij tijdens het werk door ruimte te geven voor ontwikkeling in de praktijk naast mijn studie aan de Academie van Bouwkunst.