Seline Wijker

architect


Telefoon: +31 (0) 50 529 02 52
E-mail: s.wijker@onix.nl

Opleiding

TU Delft

In 2009 ben ik bouwkunde gaan studeren aan de Technische universiteit Delft. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor de plekken waar we wonen, werken en leven en de invloed van die plekken op ons welzijn.

Naast mijn studie ben ik actief geweest in verschillende commissies, waaronder een commissie die iedere maand een lezing organiseert een een artikel schrijft over een relevant onderwerp in de architectuur. Daarnaast heb ik deelgenomen aan verschillende verdiepende workshops en heb ik in de zomer van 2015 mee gedaan aan een Summer School in Macedonië. Daar heb ik geleerd iedere omgeving met een open blik te benaderen en dat iedere plek vraagt om een eigen architectuur.

In 2016 ben ik afgestudeerd. Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar wat architectuur ‘eigen’ maakt. Die vraag heb ik benaderd via een overkoepelend onderzoek naar ambachtscultuur in de breedste zin van het woord. De positie van ambacht in de huidige maatschappij, de waarde van ambacht voor de architectuur, maar ook de invloed van ambacht op het werk van de architect: ontwerpen door te maken. Bij Onix NL, een bureau met veel ervaring in het realiseren van stimulerende en inspirerende omgevingen, kan ik deze ideeën verder ontwikkelen en toepassen in de praktijk.