Maarten Strik

architect


Telefoon: +31 (0) 50 529 02 52
E-mail: m.strik@onix.nl

Opleiding

Academie van Bouwkunst Groningen

In Emmen, in de wijk Emmerhout, liggend aan het Emmerdennen bosgebied, ben ik geboren en grootgebracht. Hier heb ik een liefde voor de natuur ontwikkeld. Van jongs af aan hield ik me bezig met natuurwetenschappen en biologie, waarbij ik elke week met een nieuwe stapel informatieboeken van de bibliotheek thuiskwam. Deze interesses hebben destijds nooit stilgelegen.

Deze liefde liep parallel aan de passie van het maken en het bouwen; creatie. In groep twee van de basisschool was ik niet uit de ‘bouwhoek’ te krijgen. Deze creativiteitsdrang uitte zich in de middelbareschooltijd veel in tekenen en muziek. Ik merk nu dat deze creatieve vakken veel raakvlakken hebben met architectuur.

Mijn middelbare school in Emmen heb ik met Natuur & Techniek afgerond, waarna ik in Groningen bouwkunde ging studeren met specialisatie voor architectuur. Ik wist vroeg dat ik architect wilde worden, waardoor ik in een rechte lijn de opleidingen volgde.

Op de Academie van Bouwkunst te Groningen ben ik verder gaan studeren voor de master en heb ik tegelijkertijd op meerdere architectenbureaus gewerkt (waaronder DeZwarteHond, MAD architekten, KAW en VdpA) aan een breed scala van villa’s tot grote cultuurcentra en MFC’s. Met oog voor concept en detail.

Mijn afstudeerproject op de Academie is een renovatieplan van een postdistributiecentrum naar een gezonde en natuurrijke werkomgeving, vanuit de werkfilosofie van ‘het nieuwe werken 2.0’. Mijn doel is om in dit gebouw mensen te stimuleren meer te bewegen door gebruik te maken van actieoproeping van verschillende objecten. Dit doel heb ik gekozen vanwege het probleem dat mensen die meer dan 11 uur per dag zitten een 40% hogere kans hebben op overlijden, dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. Ik maak graag architectuur die een steentje kan bijdragen aan een gezonde levensstijl!