Florus van Eyndhoven

stagiair


Telefoon: +31 (0) 50 529 02 52
E-mail: stage@onix.nl

Opleiding

Built Environment Hanzehogeschool (laatste jaar)

Geboren in Groningen en opgegroeid in Tolbert was ik als kind zijnde altijd bezig met bouwen en tekenen. Later op de middelbare school was ik altijd geïnteresseerd om dingen met mijn eigen handen te maken, in plaats van in de boeken te duiken. Met deze ambitie ben ik op de middelbare school de richting vmbo-kader bouwtechniek gaan volgen.  Dit was mijn eerste aanraking met de bouwtechniek. Het beviel mij zo goed dat ik door ben gaan studeren op het MBO, hier heb ik de opleiding MBO 4 bouwkunde gevolgd. Tijdens deze periode heb ik diverse stages gelopen bij verschillende stakeholders zoals bij de lokale klusjesman, de aannemerij en woningcorporaties. Door de verschillende soorten stages ben ik erachter komen dat ik het ontwerpen het leukst vind. Hierdoor ben ik gaan doorstuderen op het HBO aan de opleiding Built Environment op de Hanzehogeschool te Groningen. Mijn grootste passie heb ik ontdekt tijdens het tweede jaar van het HBO, hier heb ik een onderzoek uitgevoerd naar het materiaalgebruik tijdens het ontwerpproces. Uiteindelijk wil ik doorgroeien tot architect waarin ik mijzelf kan onderscheiden met het ontwerpen van gebouwen waarbij er over elk materiaal is nagedacht.

Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij Onix NL. Onix NL is een architectenbureau dat zich erg bezighoudt met de techniek zelf, dit was voor mij reden mijn afstudeerstage hier te doen. Na het afstuderen wil ik doorstuderen op de academie van bouwkunst te Groningen.

Mijn afstudeeronderzoek gaat over leerpleinen binnen het primaire onderwijs. Hiervoor zal ik een ontwerpend onderzoek doen naar de diverse soorten leerpleinen, en hoe die vormgegeven kunnen worden.

Ik kijk erg uit naar deze leerzame periode bij Onix NL en naar de toekomst.