Eize Julsing

financieel controller


Telefoon: +31 (0) 50 529 02 52
E-mail: e.julsing@onix.nl

Opleiding

HEAO bedrijfseconomie

Ik ben geboren in de stad Groningen en opgegroeid in Tynaarlo. Ik ben genoemd naar mijn grootvader, die was boer in De Wilp en daar woon ik sinds een paar jaar zelf ook.

Doordat mijn vader bij een architectenbureau werkte als tekenaar en later als calculator (vroeger noemde ik dat bouwkundig calculator omdat men anders dacht dat mijn vader een lopende Texas Instruments was) ging het bij ons thuis aan de eettafel vaak over architectuur en de bouw. We gingen wel eens mee kijken naar waar mijn vader op dat moment mee bezig was. Hij had het ook altijd over ‘mooie’ en over ‘lelijke’ huizen. Ik ging er later zelf naar op zoek en kwam dan eerder uit in Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen en Zweden dan in ons eigen land: dààr zag ik mooie huizen!

Ik ben fanatiek wielrenner en schaatstrainer en de toertochtjes met vrienden brengen ons in dorpen waar je nog nooit van gehoord hebt met van die huizen uit de jaren 50/60. Oerlelijk, zeggen die vrienden en ik denk dan: maar ze staan er nog wel en er wordt in gewoond ook. Met plezier, volgens mij.

Omdat ik mijn hele leven liever op de fiets zit en deze amper tot niet kan repareren was een technische opleiding uitgesloten. Ik heb na de MEAO, de HEAO aan de Hanzehogeschoool (Bedrijfseconomie) gedaan. Mijn stage heb ik gedaan bij een Handelsonderneming op Bonaire, waaronder 18 verschillende bedrijven hingen. Elke dag was een verrassing wat me te doen stond. Ik veronderstelde dat ik dit niet meer snel zou meemaken, maar dit viel gelukkig reuze mee.

Ik heb eerder gewerkt bij Sprik Granen uit Scheemda en Hummel Recycling uit Leek. Bij beide werkgevers deed ik de financiële administratie en het leuke van middelgrote bedrijven is dat je tevens in aanraking komt met allerlei andere werkzaamheden. Zo heb ik de nodige ervaring onder andere op het gebied van bouwvergunningen en bedrijfsrecht. Het bracht me tot in New York en China. Net als bij deze werkgevers ervaar ik mijn werk bij Onix als een dagelijkse uitdaging het steeds beter te doen.

De huizen van Onix vallen bij mij overigens in de categorie mooi, zeker weten!