Anouk Arends

bouwkundige


Telefoon: +31 (0) 50 529 02 52
E-mail: a.arends@onix.nl

Opleiding

HTS Hanze Hogeschool / KOB (vakdiploma aannemer)

Altijd al heb ik een grote voorliefde gehad voor architectuur. Van jongs af aan ben ik bezig met ontwerpen en kijken naar hoe de dingen in elkaar zitten. Dat bleef echter niet bij kijken. Vele elektrische apparaten in huis werden vakkundig uit elkaar gehaald en weer eigenhandig in elkaar gezet (dit was niet altijd een succes).

Als mijn vader begint over de opleiding bouwkunde is dit voor mij een totale verrassing. In 2008 begin ik met mijn studie MBO-bouwkunde. Ik voel me hier thuis. Al snel merk ik dat mijn passie ligt bij het ontwikkelen van details. Door mij hierin te verdiepen wordt mijn materialenkennis groter. Nadat ik mijn eerste stage heb gelopen bij een bouwbedrijf, mag ik er blijven werken. Hier heb ik jarenlang bouwtekeningen gemaakt en de bouw van dichtbij mee kunnen maken.

In 2012 begin ik mijn studie aan de Hanzehogeschool in Groningen, met als expertisegebied architectuur. Haiko kwam hier als gastspreker, als beginnende student was ik totaal overbluft door de mooie ontwerpen die Onix NL maakt. Niet wetende dat hier mijn toekomst ligt. Als we op zoek mogen naar een stageadres, kan ik niet wachten om contact op te nemen met Onix NL. Hier heb ik een halfjaar met plezier stagegelopen.

Na mijn afstuderen heb ik een minor aanneming gedaan, in ons vakgebied hebben wij veel met aannemers te maken. In de bouwwereld loopt het vaak stroef tussen de ontwerpers en aannemers. Deze minor helpt mij om mij te kunnen verplaatsen in de denkwijze van de aannemer.

Tijdens en na mijn studie is er altijd contact gebleven tussen mij en Onix NL. Nu werk ik hier elke dag met plezier aan de mooiste projecten.