Allart Vogelzang

architect


Telefoon: 31 627 861 116
E-mail: a.vogelzang@onix.nl

Opleiding

Academie van Bouwkunst Groningen (Cum Laude)

Geboren in Delfzijl en getogen in Drachten, voel ik me een echte Noorderling. Na het afronden van het Atheneum op het Ichthus College ben ik bouwkunde gaan studeren aan de Hanze Hogeschool, sector techniek, in Groningen. Nog tijdens het afstuderen in 1996 kreeg ik een telefoontje van Haiko met de vraag of ik ze direct na het afstuderen ‘even’ zou willen assisteren. Even werd wat langer…

Gedurende de eerste jaren bij Onix heb ik de Academie van Bouwkunst in Groningen (Cum Laude) afgerond. Het afstudeerproject ‘Kathedraal van de Stilte’ werd geselecteerd voor de Archiprix. Als medewerker van het eerste uur ben ik betrokken bij bijna alle projecten. Ondertussen maakte ik een mooie ontwikkeling door en sinds 2006 werk ik als project-architect. Projecten van mijn hand zijn onder andere het Willem Wilminkplein in Enschede, de Michaëlschool in Leeuwarden, de zoekende huizen #1, #2 en #4 en Damsterpoort in Groningen.

Kortgeleden heb ik mijn eigen woning ontworpen en gebouwd. Sindsdien ben ik een ervaring rijker waardoor ik de (particuliere) opdrachtgevers nog beter kan adviseren.