Think, Build, Play

Think, Build, Play was een Summerschool die plaatsvond van 29 augustus tot 1 september 2013. De samenwerkingspartners waren de universiteit van Oldenburg, de Erfurt School of Architecture en de Academie van Bouwkunst Groningen.

Idee en inhoud van de workshop kwamen van ons. Workshopleiders waren Alex van de Beld, Haiko Meijer en Peter de Kan, in samenwerking met Allart Vogelzang, Scott Fitzgerald (Oldenburg) en Philipp Krebs (Erfurt). De workshop vond plaats op ‘ORIZU’, een oude rioolzuiveringsinstallatie in Slochteren, waarvan Haiko Meijer de eigenaar is.

Het idee is om architectuur te creëren door te focussen op het proces van het maken. Think, Build, Play gaat over het ontwikkelen van meerdere vaardigheden maar ook over het vinden van het onverwachte in je eigen werk.

Think, Build, Play 2.0 vond plaats in september 2014, idee en inhoud door ons voor de Academie van Bouwkunst Groningen.

Think, Build, Play is het resultaat van Hands on Architecture, een initiatief van Onix om Europese onderwijsnetwerken te verbinden door gebruik te maken van architectuurworkshops op locatie. Onix heeft een rijke ervaring met dergelijke workshops in Estland, Zweden, Schotland, de Verenigde Staten en Nederland.

Lees hier een kort verslag van Think, Build, Play.