Haiko Meijer

oprichter|directeur|architect


Telefoon: +31 (0) 50 529 02 52
E-mail: h.meijer@onix.nl

Opleiding

Academie van Bouwkunst in Groningen

Opgegroeid in het bos van landgoed Lemferdinge, ten zuiden van Groningen, heb ik een grote liefde voor de natuur ontwikkeld. Naast de schoonheid van de natuur, die inspirerend kan werken, heb ik ook ervaren hoe mooi het zonlicht door de bladeren kan schijnen, hoe groot het verschil in openheid van het bos tussen lente, zomer, herfst en winter is en hoe beschermd of gevaarlijk het bos kan voelen.

Mijn vader kon alles maken wat hij zag en nam mij mee naar de bouwplaats van de praalwagens van bloemencorso Eelde. Hier leerde ik hoe mooi het is om samen mooie dingen te maken en hoe iedereen in een buurtvereniging zijn eigen kwaliteitsimpuls aan een gezamenlijk project kan geven. Van jongs af aan kwam ik zo in aanraking met een gemeenschap die samen aan een ideaal werkt. Deze ervaring zet ik dankbaar in als architect.

Op vakantie gingen wij meestal naar Italië, daar ervoer ik als jongetje van 13 jaar dat mijn oudere blonde zussen erg in trek waren bij de Italianen. De – volgens mijn zus zeer knappe – vriend studeerde architectuur, wat diepe indruk op mij maakte. Vanaf dat moment wilde ik ook architect worden. Ik was echter een trage leerling, moest dingen leren door te doen en werkelijk te ervaren. Via de MAVO, MTS en HTS kwam ik uiteindelijk op de toen nog zes jaar durende Academie van Bouwkunst terecht.

Als student op de Academie van Bouwkunst ben ik samen met Alex een bandje begonnen. Bij het maken van muziek kwam ik er achter hoe leuk het is te ‘performen’ en hoe belangrijk improvisatie is.