Schuurhuis #2

Foxwolde, Drenthe


Programma:

woonhuis

Projectteam:

Koen Looman, Allart Vogelzang, Haiko Meijer

Projectarchitect:

Berit-Ann Roos

Klant:

particulier

Voor de tweede en derde generatie is aan de achterzijde van de familieboerderij een tweede woning ontworpen. Deels onder de bestaande kap, deels nieuwbouw er buiten. In de schuur manifesteert de ‘inbreiding’ zich als een stapel hooibalen. Aan de buitenzijde blijft de schuur met kleine aanpassingen intact. Onder de bestaande kap komt de winterkamer waar de bewoners zich terug kunnen trekken. Evenals de entree, bijkeuken en slaapkamers.

De nieuwbouw is meer open en biedt rondom uitzicht op de boerderijtuin, houtwallen en boomgaard. Ook geeft de nieuwbouw de tweede woning een eigen gezicht en vormt op natuurlijke manier de grens tussen de gezamenlijke ‘cour’ en de eigen tuin. De tussenliggende keuken vormt het hart van de woning.

Opgeleverd zomer 2014.

Gerelateerde projecten