Patiowoningen

Groningen, Groningen


Programma:

woningen

Projectteam:

Haiko Meijer, Alex van de Beld, Allart Vogelzang

Projectarchitect:

Haiko Meijer, Allart Vogelzang, Alex van de Beld

Opdrachtgever:

P.G.N. Gorredijk

In de wijk Ruischerwaard zijn elf geschakelde patiowoningen met een inpandige garage ontworpen. De woningen hebben een buitenruimte grenzend aan het park. Aan de achterkant ligt tussen het openbare gebied en de tuin een houten terras net iets boven de grond. Dit terras biedt een prachtig uitzicht op het park.

De woonkamer is direct op het terras gericht en indirect op de straat en het park. De woonkamer ligt centraal in het huis ten opzichte van alle overige ruimtes. Een deel van het dak boven de woonkamer is verhoogd, om aan de zuidkant van het huis gebruik te kunnen maken van het invallende zonlicht.

Gerelateerde projecten