Concertzaal Muziekschool

Groningen, Groningen


Programma:

concertzaal

Projectteam:

Rene Harmanni

Projectarchitect:

Alex van de Beld

Opdrachtgever:

Stedelijke muziekschool

In de stedelijke muziekschool van Groningen heeft de oude muziekzaal een nieuwe identiteit gekregen. Door één gevel open te breken komt er zonlicht in de zaal en wordt de zaal bij de patio betrokken. In de lengterichting is een eikenhouten interieur uitgerold, dat de bestaande elementen in de zaal: vloer, podium, balkon, muren en plafond, tot één geheel maakt.

Het bestaande orgel is geïntegreerd in dit houten interieur. De akoestiek van de zaal komt tot stand door het openen van de houten oppervlakten, waartussen ook de verlichting opgenomen is. De zaal is getransformeerd tot een ‘binnenste’ van een muziekinstrument.

Gerelateerde projecten