Hoekhuis

Groningen, Nederland


Programma:

5 appartementen

Projectteam:

Koen Looman

Projectarchitect:

Haiko Meijer

Klant:

particulier

De locatie aan het kruispunt van de Verlengde Hereweg wordt geïntensiveerd van één laag met kap naar vijf lagen. Daarmee blijft dit kleinschalige appartementengebouw binnen de ruimtelijke kaders van de gemeente. Ondanks de grotere maat sluit het gebouw ook aan op de kleinere korrel van de directe omgeving. Erkers, plint, set-back, loggia’s en buitenruimten worden optimaal ingezet om ook de kleine maat duidelijk afleesbaar te laten zijn.

Er is gekozen voor een betonnen plint met verschillende hoogten, een gestucte bovenbouw en houten entree’s. Door de expressieve afwisseling van kleur, materiaal, balkons en erkers in de ruimtelijke context voegt deze eigentijdse architectuur zich in zijn omgeving.


Gerelateerde projecten