Gebruik de pijltoetsen of swipe over de afbeeldingen om te navigeren

Stadsschuur

Groningen, Groningen


  • Programma:
    werkplaats, berging, parkeergelegenheid, konijnenhok en terras
  • Projectteam:
    Robert Bos, Annemieke Meems, Rene Harmanni
  • Projectarchitect:
    Allart Vogelzang
  • Opdrachtgever:
    particulier

Deze multifunctionele schuur is als bijgebouw geplaatst op een oud boerenerf. Het erf en de boerderij zijn in de loop van de tijd door de stad opgeslokt. De Stadsschuur sluit het erf aan de achterzijde af. Hiermee zorgt het voor meer beschutting van het erf. De lichte hoekverdraaiing van het volume speelt in op de beweging op het erf. Het vormt tevens een nieuw zwaartepunt tegenover de entree van de bestaande woonboerderij.

De schuur biedt ruimte aan een werkplaats, berging, parkeergelegenheid, konijnenhok en terras. De volumes worden omhuld en verbonden door middel van een gevouwen zinken schil. De schil opent zich aan de zijde van de hoofdentree van de woonboerderij en de groene ruimte van het erf. Aan de noordzijde heeft de schuur een meer gesloten karakter naar de achtergelegen straat.


Gerelateerde projecten