Gebruik de pijltoetsen of swipe over de afbeeldingen om te navigeren

Concertzaal Muziekschool

Groningen, Groningen


  • Programma:
    concertzaal
  • Projectteam:
    Rene Harmanni
  • Projectarchitect:
    Alex van de Beld
  • Klant:
    Stedelijke muziekschool

In de stedelijke muziekschool van Groningen heeft de oude muziekzaal een nieuwe identiteit gekregen. Door één gevel open te breken komt er zonlicht in de zaal en wordt de zaal bij de patio betrokken. In de lengterichting is een eikenhouten interieur uitgerold, dat de bestaande elementen in de zaal: vloer, podium, balkon, muren en plafond, tot één geheel maakt.

Het bestaande orgel is geïntegreerd in dit houten interieur. De akoestiek van de zaal komt tot stand door het openen van de houten oppervlakten, waartussen ook de verlichting opgenomen is. De zaal is getransformeerd tot een ‘binnenste’ van een muziekinstrument.


Gerelateerde projecten