Henri van Hoeve

Henri

Henri van Hoeve
Architect

E: h.vanhoeve@onix.nl
T: 31 50 529 02 52

Opleiding

TU Delft

Ik ben geboren en getogen in Lelystad en heb bouwkunde gestudeerd aan de technische universiteit Delft. Om mijn studie te verdiepen en te verbreden heb ik vakken gevolgd bij andere faculteiten in Delft en bij universiteiten in Berlijn en Wenen. Hierdoor was na mijn stage bij Holodeck.at in Wenen de keuze voor architectuur als specialisatie eenvoudig en gemotiveerd.

Na mijn studie heb ik bij verschillende architectenbureaus en kunstenaars, o.a. DeZwarteHond, Ai WeiWei, Standardarchitecture en StudioZhuPei in binnen- en buitenland gewerkt.  Met een oud-collega ben ik in Beijing een bureau gestart waarmee we verschillende kantoorgebouwen, villa’s, woning-, retail- en horeca-interieurs hebben gerealiseerd. Het leven in een in andere cultuur  en snel ontwikkelende samenleving als die in Azië spreken me erg aan, maar verduidelijkt ook de waarde van goede architectuur, processturing en sociale betrokkenheid zoals ik die nu in het team van Onix NL kan realiseren.

Terug in Nederland heb ik eigenhandig onze woning gestript en gerenoveerd. De verbouwing van het huis is afgerond, nu doen we stap voor stap op duurzame wijze met hergebruikte materialen de inrichting.

Binnen het team van Onix NL werk ik aan uiteenlopende projecten in verschillende fases van het bouw- en ontwerp proces waaronder Zoekend huis #5.