Afke Laarakker

Afke def

Afke Laarakker
architect i.o.

E: a.laarakker@onix.nl
T: 31 505 290 252

Opleiding

TU Delft

Ik ben geboren in Groningen, maar herinneringen heb ik niet van mijn eerste jaren in de stad. Na anderhalf jaar verhuisde ik naar Dalfsen, naar een huis in het groen aan de Vechtdijk, en groeide daar op. Nu na jaren weer terug te zijn bij mijn roots, ben ik bezig Groningen echt te leren kennen.

Direct na Dalfsen verhuisde ik naar Delft, in de eerste plaats om bouwkunde te studeren aan de Technische Universiteit. Ik speelde ook viool, in verschillende studentenorkesten en zat in het bestuur van twee van die orkesten. Daarnaast deed ik nog een uitwisseling in Parijs, een ontwerpstudio in Cambodia. Volgde ik een vakje filosofie aan de universiteit van Leiden.

Mijn afstudeerproject deed ik binnen studio public building/ border conditions. Een sociaal project, een textielwerkplaats in een door de bewoners zelfgebouwde wijk, op de grens van de stad Istanbul. Het onderzoek daarvoor focuste zich op publieke ruimte en hoe die wordt veranderd door individuen.

Na mijn studie werkte ik kort bij twee architectenbureaus in Mexico-Stad en liep daar ook een stage bij het bureau van Tatiana Bilbao. Een geweldige ervaring om een heel andere cultuur beter te leren kennen, maar ook de Nederlandse op een iets ander manier te leren zien.

Sinds Januari 2017 werk ik bij Onix NL, met veel plezier, de ambitie van Onix NL altijd iets nieuws te ontdekken en onderzoeken, niet stil te staan, spreekt me erg aan.